Uzman doktorlarımız sizi bekliyor! Tedavinize hemen başlayalım!

Çocuk Diş Tedavisinde neden pedodonti tercih edilmeli?

Pedodonti yani çocuk diş hekimliği, bebeklerin, çocukların ve özel bakım gerektiren ( engelli ) bireylerin diş ve ağız sağlığı için gittikleri diş hekimliği anabilim dalıdır. Pedodonti uzman doktorları ekstra eğitimlerden geçer. 4 ila 6 yıl arasında tamamladıkları fakültelerden sonra pedodonti uzmanı olmaya hak kazanırlar. Fildent Ankara çocuk diş hekimliğinde uzman kadrosu ile sizleri bekliyor.

Ankara Çocuk Diş Hekimliği için randevu almayı unutmayın.

Image
Eğlenceli Diş Kliniği
Eğlenceli Diş Kliniği
Çocuklar için özel hazırlanmış klinik
Sedasyon Yöntemi
Sedasyon Yöntemi
Huzursuzluk yaşatmadan tedavi
İlgi Çekici Hediyeler
İlgi Çekici Hediyeler
Minikler için Fildent sürprizleri

Fildent'in alanında uzman Çocuk Diş Hekimleri;

Çocuklardaki diş korkusunu giderir
Diş, diş eti ve çene gelişimini takip eder
Çocuğunuza güven ve sevgi verir
Intro
Çocukların Diş Tedavisinde Neden Pedodonti Tercih Edilmeli?

Çocukların diş doktorlarına karşı duydukları korkuyu yaşamamaları için. Pedodontistler özel eğitimlerden geçerler demiştik bu eğitimler arasında çocuk, bebek ve özel bakım gerektiren bireylerin psikolojileri de yer alır. Bu sayede gelecekte oluşabilecek korkular daha oluşmadan yok olur. Çocuğunuz da ilerleyen yaşlarında nu bilinçle hareket eder. Pedodontistler dişten önce sevgi ve güven kazanmayı amaçlar aksi taktirde tedavi sırasında olumsuz olaylar yaşanılabilir. Bunu önlemek ve çocuğunuza en iyi sağlık hizmetini sağlayabilmek için pedodonti bölümünü tercih etmelisiniz. Pedodonti hakkında bilinmesi gerekenleri söylediğimize göre anne ve babaları bilinçlendirmek adına çocuğunuzun diş çıkartma macerasına gelin bir göz atalım. İlk diş çıkartma evresi 6. ayda başlayarak 2.5 yaşına kadar devam edebilen bir süreçtir. Aile genlerine bağlı olarak dişli bir şekilde dünyaya gelen bebekler de çok nadir olsalar bile vardır. 2.5 yaşına kadar bebeğinizin dişleri görünür hale gelir ve sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirirler. Diş çıkartma macerası bebeğinizin bünyesine bağlı olarak değişik şiddetlerde çıkar. Kimi aileler bu macerasının bir çok anını hastanede geçirirken kimi aileler hafif ağrılı şekilde geçirirler. Miniğin diş çıkartma serüvenine girdiğinin belirtileri şunlardır:

Tükürük ( salya ) üretiminin artması.

Ağrı ve huysuzluk görülmesi. Sürekli ağlıyor ve size zorluk çıkarıyorsa diş çıkartıyor mu diye bebeğinizin ağzını kontrol edebilir, kesin uzman yardımı istiyorsanız pedodonti hekimlerine başvurabilirsiniz.

Dişetlerinde gözle görülür şişlikler ve zorlanma neticesinde oluşan kızarıklıklar diş çıkartma evresinin belirtilerinden biridir.

Yanak ve çene bölgesinde gelişim nedeniyle kızarması.

Sürekli bir şeyleri ısırmak istemesi. Dişler dişetlerini yarıp geçemezler. Bu süreç içerisinde bebeğiniz durmadan dişlerine istemeden yardım ederler. Dişetleri kaşınır. Eğer sağlıksız bir nesneyi ısırmıyorsa bırakın ısırmaya devam etsin hem süreç hızlanır hem de miniğin rahatlamasına sebep olur.

Ağrıları nedeniyle uyumayabilir. Uykusuzluk problemi yaşayan bebekler diş çıkartma macerasına ilk adımını atmış olabilir.

Beslenme sorunları, iştahsızlık. Hemen hemen diş çıkartan bebeklerin %90’ı iştahsız olur.

Kulak çekiştirme de diş çıkartma serüveninin belirtileri arasında yer almaktadır

Yanak kaşıma da belirtilerinden birisidir.

Daha tıbbi olarak ispatlanmamış olsa da ishal, ateş ve vücutta cilt döküntüsü de anneler tarafından söylenen belirtiler arasında yer alır. Tıbbi olarak ispatlamamış olmasından ötürü bebeğinizin ateşi 38C derece ve üzerindeyse ve / veya ishali varsa diş çıkarıyor diye ihmal etmeyin hemen bir doktordan tıbbi yardım alın. Diş çıkartma evresiyle beraberinde başka bir rahatsızlık yaşıyorsa bebeğiniz bunun erken teşhis edilmesine yardımcı olun. Diş çıkartma belirtilerini öğrendiniz peki bebeğiniz diş çıkarıyorsa ebeveyn olarak neler yapabilirsiniz gelin bunlara da bir göz gezdirelim. En başta bebeğinizin ağrısını azaltmak amacıyla, dişetine temiz ve soğuk bir bezle yavaş yavaş masaj yapmak. Masaj esnasında hafif bir basınç uygulamanız hem süreci hızlandırır hem de bebeğinizin ağrısını bir nebze olsun azaltır. Diş kayışları kullanılabilir. Eczanelerden temin edebileceğiniz bu ürün bebeğinizin dişlerinin kaşımasına yardımcı olur. Dikkat edilmesi gereken bir konu var, plastik ve boya içermemeli. Bebeğinizin sağlığına zarar verebilir. Soğuk gıda verilmesi bebeğin ağrısını dindirir. Ve son olarak hekimlere başvurduktan sonra ağrıyı azaltacak ilaçlar kullanılması. Eğer bunlara rağmen geçmiyorsa acilen bir pedodontiste gitmeniz gerekiyor.